Kuře pečené na redukci ze cideru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
1 ks jablko
1 ks kuře
1 plátek citron
3 ks mrkev
3 ks petržel
1 ks feferonka
3 cl zázvor
0,5 lžic med
0,5 lžic třtinový cukr
1 l cider Mad Apple

Postup přípravy receptu

  1. Příprava redukce: Zázvor nakrájíme na kolečka. Společně s ostatními ingrediencemi dáme vařit do hrnce pomalu tak, dokud se tekutina neodpaří a zůstane redukovaný hustší sirup. Poté vyjmeme citron, feferonku a zázvor

  2. Kuře zevnitř osolíme, vytřeme redukcí a vložíme jablko bez jádřince pokrájené na čtvrtky. Přidáme plátek másla. Kuřeti pod kůži vetřeme redukci, vetřeme také sůl. Nakonec kuře lehce zvenčí osolíme a poklademe pár plátků másla. Vložíme do vyhřáté trouby, lehce podlijeme a zakryté pečeme cca 30 minut na 180°C

  3. Poté přidáme kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na větší kusy, lehce osolíme a pečeme dál přikryté. Občas samozřejmě kuře přelijeme vypečenou šťávou

  4. Před dopečením kuře odkryjeme, slijeme vypečenou šťávu na pánev, kuře potřeme ciderovou redukcí a dopečeme nezakryté. Slitou šťávu zredukujeme (povaříme) do hustější konzistence a tímto zredukovaným výpekem kuře na talíři přelijeme

  5. Příloha ke kuřeti pečeném na redukci ze cideru je na každém. Dobrou chuť!

  6. Zdroj: www.madapple.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!