Kuře pečené na redukci ze cideru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule 1 ks jablko 1 ks kuře 1 plátek citron 3 ks mrkev 3 ks petržel 1 ks feferonka 3 cl zázvor 0,5 lžic med 0,5 lžic třtinový cukr 1 l cider Mad Apple
Postup Kuře pečené na redukci ze cideru
Postup přípravy receptu
-
Příprava redukce: Zázvor nakrájíme na kolečka. Společně s ostatními ingrediencemi dáme vařit do hrnce pomalu tak, dokud se tekutina neodpaří a zůstane redukovaný hustší sirup. Poté vyjmeme citron, feferonku a zázvor
Kuře zevnitř osolíme, vytřeme redukcí a vložíme jablko bez jádřince pokrájené na čtvrtky. Přidáme plátek másla. Kuřeti pod kůži vetřeme redukci, vetřeme také sůl. Nakonec kuře lehce zvenčí osolíme a poklademe pár plátků másla. Vložíme do vyhřáté trouby, lehce podlijeme a zakryté pečeme cca 30 minut na 180°C
Poté přidáme kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na větší kusy, lehce osolíme a pečeme dál přikryté. Občas samozřejmě kuře přelijeme vypečenou šťávou
Před dopečením kuře odkryjeme, slijeme vypečenou šťávu na pánev, kuře potřeme ciderovou redukcí a dopečeme nezakryté. Slitou šťávu zredukujeme (povaříme) do hustější konzistence a tímto zredukovaným výpekem kuře na talíři přelijeme
Příloha ke kuřeti pečeném na redukci ze cideru je na každém. Dobrou chuť!
Zdroj: www.madapple.cz