Kuře pečené v domácí BBQ omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr olej 0,25 lžiček sůl 2 lžičky ocet 0,5 hrnků kečup 1 lžíce med 0,25 lžiček chilli 0,25 lžiček pepř 1 lžička sójová omáčka 6 ks kuřecí spodní stehno 1 stroužek prolisovaný česnek voda na podlití 1 lžíce worchesterová omáčka
Postup Kuře pečené v domácí BBQ omáčce
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na omáčku smícháme, cca 10 minut povaříme a necháme vychladnout. Kečup zvolíme dle preferencí - sladký či ostrý, můžeme přidat i chilli
Kuřecí maso (stehna, křídla, paličky či špalíčky) naskládáme do zapékací mísy a podlijeme olejem a trochou vody. Pečeme zakryté tak, jak jsme zvyklí (cca 40 minut na 220 °C). 10 minut před koncem pečení maso odkryjeme a zalijeme omáčkou. Pečeme dalších asi 10 minut
Kuře pečené v domácí BBQ omáčce následně podáváme s rýží, chlebem či opečenými bramborami. Je možné po přípravě a vychladnutí omáčky ihned nalít na maso a nechat přes noc naložené. Při pečení je ale třeba počítat s připalováním, proto raději volím možnost s předpečením masa a následného zalití omáčkou.