Kuře s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
120 g žampiony
1 sklenka brusinkový kompot
4 ks kuřecí řízek
podle potřeby
olej
máslo
hladká mouka
podle chuti
sůl
citron
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme, podlijeme a podusíme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Z oleje či jiného tuku a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem nebo vodou a přilijeme brusinkový kompot i s nálevem (malou sklenku). Na zbylém tuku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a citronovou šťávu a podusíme do změknutí. Do brusinkové omáčky přidáme žampiony a kuřecí maso, už jen krátce prohřejeme.

  3. Kuře s brusinkami podáváme ideálně s jasmínovou rýží, ale samozřejmě se řídíme vlastní chutí a zvolíme i jinou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!