Kuře s nádivkou z červeného zelí a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
nádivka
1 ks česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
6 ks housky
1 balení červené zelí
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
příloha
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Celé kuře omyjeme a připravíme tak, aby se dala do něj vložit nádivka. Červené zelí dáme vařit, osolíme a opepříme. Až bude zelí uvařené, vložíme zchladlé zelí do misky. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na tenoučko a housky na kostky.

  2. Do misky také přidáme nakrájený česnek, cibuli a housky. Směs osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Oddělíme žloutek od bílku, žloutek vložíme do nádivky a znovu promícháme. Z bílku ušleháme sníh, který také přidáme do nádivky.

  3. Až bude nádivka hotová, vložíme ji do kuřete a dáme péct. Brambory oloupeme a uvaříme. Přidáme sůl, pepř a kmín.

  4. Kuře s nádivkou z červeného zelí a brambory podáváme se studenou colou nebo jinou limonádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!