Kuře tandoori se šafránem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky sůl 1 ks kuře 1 ks citron 1 lžička mletý koriandr 1 lžička mletý římský kmín 5 lžiček ghee 1 lžička česneková pasta 0.5 lžičky červené potravinářské barvivo 0.5 šálku řecký jogurt 1 lžička zázvorová pasta podle potřeby ocet podle chuti šafrán mleté chilli
Postup Kuře tandoori se šafránem recept
Postup přípravy receptu
-
Šafrán zalijeme vroucí vodou. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy vsypeme sůl.
Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa. Do zářezů vetřeme citronovou sůl. Kuře vložíme do nádoby určené k marinování, polijeme šafránovou vodou a marinujeme 15 minut z každé strany.
Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Ghee můžeme nahradit olejem. Vše smícháme dohromady. Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá. Kuře potřeme marinádou, nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat v lednici.
Připravíme si pekáček a mřížku. Kuře tandoori se šafránem uložíme na mřížku a pečeme na 200 °C. K závěru pečení dáme kuře na pár minut pod gril, aby získalo kůrčičku.
Kuře tandoori se šafránem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.