Kuře z Eiletu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
podle chuti
česnek
chilli paprička
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
máslo
máslo na vymaštění
strouhanka na vysypání
syrové brambory
mražená zelenina (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší plátky. Vymažeme pekáč nebo plech, posypeme máslem a strouhankou a brambory naklademe tak, aby byly přes sebe.

  2. Na brambory poklademe mraženou zeleninu, kterou jsme propláchli na sítu. Na ni klademe na plátky nakrájený česnek, prosolíme, přidáme chilli papričky, naporcované kuře na čtvrtky a celé přikryjeme alobalem. Necháme 40 minut péct. Jakmile je maso měkké, alobal odkryjeme, posypeme červenou sladkou paprikou a necháme ještě chvíli v troubě, než se udělá kůrčička.

  3. Kuře z Eiletu podáváme s brambory a zeleninou jako hlavní chod. Vše z jednoho pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!