Kuřecí česnečka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
750 ml voda
1 ks malá cibule
1 ks kuřecí řízek
1 lžička sušený česnek
1 ks včerejší houska
1 lžička vegeta (podravka)
2 lžíce voda na základ

Postup přípravy receptu

  1. Vodu smícháme s olejem i nadrobno nasekanou cibulí a v hrnci uvedeme do varu

  2. Kuřecí řízek nakrájíme na kostičky, smícháme se lžičkou soli i sušeným česnekem a přidáme do vroucí směsi. Maso zasypeme podravkou a za stálého míchání opečeme

  3. Pak do hrnce přilijeme vodu, uvedeme do varu a vaříme asi 5 - 10 minut do změknutí masa. Podle chuti přisolíme

  4. Česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do polévky. Kuřecí česnečku promícháme, přikryjeme poklicí a ihned odstavíme

  5. Housku nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova a dokřupava na lehce olejem vymazané pánvi

  6. Kostičky housky rozdělíme do misek (na talíře) a zalijeme kuřecí česnekovou polévkou

  7. Recept je pro 2 dospělé a 1 dítě


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!