Kuřecí jatýrka na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pórek
kari koření
rostlinný olej
mletý černý pepř
kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Záměrně neuvádím množství jednotlivých ingrediencí. Vše se dělá podle vlastní chuti a množství jater. Pro 2 osoby stačí 300g vanička jater a 2 lžičky kari koření.

  2. Játra očistíme a pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme a pokrájíme na půlkolečka.

  3. Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme játra, prudce je osmahneme. Podle chuti přidáme kari koření a opepříme. Lehce promícháme a přidáme pórek. Vše ještě chvíli restujeme, aby pórek změkl, a podle chuti osolíme. Podlijeme vodou (asi 1,5 dl na 300g jater) a necháme 2 minuty provařit a odstavíme.

  4. Kdo má rád omáčku hustou, může ji zahustit hotovou jíškou.

  5. Podáváme s rýží či hranolkami a hlavně s hromadou tatarky. Ta se k jatýrkům výborně hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!