Kuřecí kapsa plněná mozzarellou v nivové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
tymián
rozmarýn
bazalka
koření
citronová šťáva
mletý černý pepř
náplň
4 plátky šunka
1 ks mozzarella
100 g sušená rajčata
omáčka
1 dl smetana
1 balíček niva
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa šikovně nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu, do které poté budeme vkládat suroviny. Takže pozor, abychom prsa neprořízly. Mozzarellu nakrájíme na plátky, můžeme ji okořenit podle chuti, přidat na ni sušená rajčata s bazalkou a nakonec to celé obtočíme šunkou (jakoukoliv podle chuti, například parmskou šunkou, může být i slanina). Takto udělané balíčky vložíme do připravené kapsičky a uzavřeme párátky, pokud možno co nejtěsněji, aby nám směs nevypadla. Navrch můžeme osolit, opepřit, posypat tymiánem či pokapat citronovou šťávou. Pánev pokapeme olivovým olejem.

  2. Kuřecí prsa opečeme na pánvi z obou stran tak, aby chytly zlatavou barvu. Poté vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí a snítkou rozmarýnu, podlijeme trochou vody a dáme do trouby dopéct. Prsa pečeme přibližně 20 minut při 160 - 180 °C.

  3. Zatímco se prsa dopékají v troubě doměkka, připravíme si nivovou omáčku. Do menšího hrnce vlijeme přibližně 1,5 dl smetany (pro dvě porce akorát) a přivedeme smetanu k varu. Smetana pění, takže nezapomeňte promíchávat. Po uvedení k varu přidáváme na kousky rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se směs nerozpustí. Nivu přidáváme podle vlastní chuti. Pokud je omáčka řídká, přidáme nivu. Pokud je hustá, můžeme opět přilít smetanu.

  4. Kuřecí prsa průběžně kontrolujeme, aby byla měkká a v troubě nám nevyschla. Po vytažení je přelijeme nivovou omáčkou.

  5. Kuřecí kapsa plněná mozzarellou v nivové omáčce můžeme podávat s hranolky, bramborem či kroketami, v podstatě je dobrá s čímkoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!