Kuřecí maso s jogurtem a rýží basmati recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic mléko
1 lžička šafrán
400 g kuřecí prsa
marináda
2 stroužky česnek
300 g jogurt
1 lžička kurkuma
0 lžiček čerstvý zázvor
1 lžíce citronová šťáva
0 lžiček mletý koriandr
1 ks zelená chilli paprika
1 špetka římský mletý kmín
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení
příloha
500 g basmati

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou papričku bez zrnek a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Nízkotučný jogurt promícháme do hladkého krému s citronovou šťávou, nasekanou papričkou, česnekem, římským mletým kmínem, zázvorem, koriandrem a kurkumou. Kuřecí prsa dobře umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Kostky kuřecího masa promícháme s jogurtovou marinádou a směs necháme alespoň pár hodin v lednici. Nejlépe ale přes celou noc.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi osmažíme na troše oleje nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso vybrané z marinády a smažíme do hněda. Maso podlijeme mlékem, v kterém jsme rozmíchali šafrán. Pomalu vaříme do změknutí masa. Rýži basmati uvaříme podle návodu.

  4. Kuřecí maso s jogurtem a rýží basmati ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!