Kuřecí maso v sekané recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 2 ks cibule 3 lžičky mletá sladká paprika 2 špetky mletý černý pepř 6 ks kuřecí stehno 2 lžičky celý kmín 1 kg směs mletého masa
Postup Kuřecí maso v sekané recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále si vykostíme 6 kuřecích stehen nebo použijeme králičí maso.
Cibuli zpěníme v hrnci na oleji či sádle. Kuřecí maso přidáme do hrnce k cibuli, aby se zatáhlo. Na maso přidáme kmín, sůl, pepř a mletou papriku. Kdo má rád, muže přidat pikantní koření. Vše promícháme, podlijeme cca 0,3 litru vody a dusíme 20 minut.
Sekanou rozdělíme na dvě poloviny. První polovinou sekané vyložíme celé dno pekáče či zapékací mísy. Na tuto vrstvu naklademe vydušené maso (pouze maso) a zakryjeme druhou půlkou sekané a uhladíme tak, aby maso nebylo vidět. Celé zalijeme vývarem z vydušeného masa, který propasírujeme přes síto.
Sekanou zakryjeme poklicí a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C po dobu 1 hodiny. Po uplynutí 45 minut sejmeme poklici a necháme udělat kůrku.
Kuřecí maso v sekané můžeme podávat s vařeným bramborem, ale dobře chutná i za studena s chlebem.