Kuřecí maso v sekané recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 ks cibule
3 lžičky mletá sladká paprika
2 špetky mletý černý pepř
6 ks kuřecí stehno
2 lžičky celý kmín
1 kg směs mletého masa

Postup přípravy receptu

  1. Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále si vykostíme 6 kuřecích stehen nebo použijeme králičí maso.

  2. Cibuli zpěníme v hrnci na oleji či sádle. Kuřecí maso přidáme do hrnce k cibuli, aby se zatáhlo. Na maso přidáme kmín, sůl, pepř a mletou papriku. Kdo má rád, muže přidat pikantní koření. Vše promícháme, podlijeme cca 0,3 litru vody a dusíme 20 minut.

  3. Sekanou rozdělíme na dvě poloviny. První polovinou sekané vyložíme celé dno pekáče či zapékací mísy. Na tuto vrstvu naklademe vydušené maso (pouze maso) a zakryjeme druhou půlkou sekané a uhladíme tak, aby maso nebylo vidět. Celé zalijeme vývarem z vydušeného masa, který propasírujeme přes síto.

  4. Sekanou zakryjeme poklicí a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C po dobu 1 hodiny. Po uplynutí 45 minut sejmeme poklici a necháme udělat kůrku.

  5. Kuřecí maso v sekané můžeme podávat s vařeným bramborem, ale dobře chutná i za studena s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!