Kuřecí maso v zelenině pod těstem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce solamyl 400 g kuřecí prsa 500 g mražená zelenina těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 g eidam 200 g ztužený tuk 200 g hladká mouka na potření 1 ks vejce podle chuti kari koření
Postup Kuřecí maso v zelenině pod těstem recept
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme. Smícháme jej s moukou, tukem a vejcem a vypracujeme hutné těsto. To zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme v lednici asi 10 minut odpočinout.
Kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, osolíme je, jemně okořeníme kari kořením, přidáme bílek, škrobovou moučku a důkladně vše promícháme.
Kousky kuřecího masa zprudka opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Opečené maso a zeleninovou směs promícháme, dosolíme a vložíme do máslem nebo tukem vymazané zapékací mísy.
Těsto vyválíme na silnější plát a pokryjeme jím směs v míse. Žloutkem potřeme povrch těsta. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C.
Kuřecí maso v zelenině pod těstem podáváme s brambory nebo se salátem.