Kuřecí maso v zelenině pod těstem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
400 g kuřecí prsa
500 g mražená zelenina
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g eidam
200 g ztužený tuk
200 g hladká mouka
na potření
1 ks vejce
podle chuti
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme. Smícháme jej s moukou, tukem a vejcem a vypracujeme hutné těsto. To zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme v lednici asi 10 minut odpočinout.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, osolíme je, jemně okořeníme kari kořením, přidáme bílek, škrobovou moučku a důkladně vše promícháme.

  3. Kousky kuřecího masa zprudka opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Opečené maso a zeleninovou směs promícháme, dosolíme a vložíme do máslem nebo tukem vymazané zapékací mísy.

  4. Těsto vyválíme na silnější plát a pokryjeme jím směs v míse. Žloutkem potřeme povrch těsta. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C.

  5. Kuřecí maso v zelenině pod těstem podáváme s brambory nebo se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!