Steak pražského uzenáře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 50 g máslo pepř citronová šťáva 1 kelímek smetana ke šlehání 4 plátky vepřová kotleta 120 g krájené žampiony 40 g šunka nebo šunkový salám 80 g nakrájený pórek
Postup Steak pražského uzenáře
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme krátce odležet
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony s pórkem. Šunku nakrájíme na nudličky
Vepřové plátky opečeme na grilu nebo na pánvičce. Vyndáme a schováme do tepla
Do výpeku dáme nakrájenou šunku, žampiony a pórek a krátce osmahneme. Přidáme máslo, společně podusíme, ochutíme citronovou šťávou, zalijeme šlehačkou a dodusíme
Steak pražského uzenáře dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s přílohou podle chuti.