Kuřecí plátky s klobáskou a cibulí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks cibule 1 lžička rozmarýn 1,5 lžíce olivový olej 800 g kuřecí prsa 1,5 lžíce sójová omáčka 4 ks moravská labužnická klobáska
Postup Kuřecí plátky s klobáskou a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Plátky kuřecího omyjeme, osušíme a jen mírně naklepeme. Z obou stran jen mírně osolíme, posypeme čerstvým rozmarýnem a zakápneme olejem a sójovou omáčkou. Necháme 2 - 3 hodiny proležet
Mezitím si oloupeme a rozkrojíme cibuli, pak ji nakrájíme na půlkolečka nebo tenké měsíčky. Klobásku rozpůlíme a podélně rozkrájíme
Na nepřilnavou pánev dáme hrubší plátek másla a naložené maso na něm po obou stranách osmahneme dozlatova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli a následně přisypeme i klobásky
Porce kuřecího masa, cibule i klobásky rozdělíme na nahřáté talíře, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s chlebem.