Kuřecí plátky s klobáskou a cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
1 lžička rozmarýn
1,5 lžíce olivový olej
800 g kuřecí prsa
1,5 lžíce sójová omáčka
4 ks moravská labužnická klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kuřecího omyjeme, osušíme a jen mírně naklepeme. Z obou stran jen mírně osolíme, posypeme čerstvým rozmarýnem a zakápneme olejem a sójovou omáčkou. Necháme 2 - 3 hodiny proležet

  2. Mezitím si oloupeme a rozkrojíme cibuli, pak ji nakrájíme na půlkolečka nebo tenké měsíčky. Klobásku rozpůlíme a podélně rozkrájíme

  3. Na nepřilnavou pánev dáme hrubší plátek másla a naložené maso na něm po obou stranách osmahneme dozlatova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli a následně přisypeme i klobásky

  4. Porce kuřecího masa, cibule i klobásky rozdělíme na nahřáté talíře, dozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!