Kuřecí po asijsku s restovanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 g sůl
80 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
0 ks celer
1 ks mrkev
9 hlávek vegeta
20 g hladká mouka
50 g sterilovaná kukuřice
50 g sterilovaný hrášek
4 g granulovaný česnek
100 g fazolové lusky
4 ks kuřecí prsní řízek
marináda
1 stroužek česnek
5 ml olivový olej
3 ml sójová omáčka
5 g sezamová semínka
8 g koření na drůbež
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, zhruba 3 - 4 cm. Kousky vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem, sójovou omáčkou, posypeme kořením na drůbež, prolisovaným česnekem a sezamovými semínky. Kuřecí maso dáme uležet na 30 minut do chladničky.

  2. Po odležení maso vložíme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. Maso zprudka orestujeme, poté podlijeme vodou a asi 5 minut necháme podusit, dokud maso nepustí šťávu. Následně maso vyndáme z pánve do misky a šťávu zalijeme vodou, přidáme hrášek s kukuřicí a necháme povařit. Po krátkém povaření zahustíme zásmažkou připravenou z hladké mouky, dochutíme solí, trochou vegety, granulovaným česnekem a nakonec přidáme lžíci másla pro zjemnění omáčky.

  3. Cibuli, celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpálený olej vložíme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, poté přidáme nakrájenou mrkev a celer, fazolové lusky a smažíme do změknutí. Směs zeleniny dochutíme vegetou a případně podlijeme vývarem.

  4. Kuřecí po asijsku s restovanou zeleninou podáváme s hranolky. Na talíř dáme hranolky, vedle nich restovanou zeleninu a maso, které přelijeme omáčkou. Na maso položíme snítku čerstvé petržele a talíř po okrajích posypeme sušenou petrželí nebo bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!