Kuřecí po asijsku s restovanou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 g sůl 80 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 0 ks celer 1 ks mrkev 9 hlávek vegeta 20 g hladká mouka 50 g sterilovaná kukuřice 50 g sterilovaný hrášek 4 g granulovaný česnek 100 g fazolové lusky 4 ks kuřecí prsní řízek marináda 1 stroužek česnek 5 ml olivový olej 3 ml sójová omáčka 5 g sezamová semínka 8 g koření na drůbež na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Kuřecí po asijsku s restovanou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, zhruba 3 - 4 cm. Kousky vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem, sójovou omáčkou, posypeme kořením na drůbež, prolisovaným česnekem a sezamovými semínky. Kuřecí maso dáme uležet na 30 minut do chladničky.
Po odležení maso vložíme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. Maso zprudka orestujeme, poté podlijeme vodou a asi 5 minut necháme podusit, dokud maso nepustí šťávu. Následně maso vyndáme z pánve do misky a šťávu zalijeme vodou, přidáme hrášek s kukuřicí a necháme povařit. Po krátkém povaření zahustíme zásmažkou připravenou z hladké mouky, dochutíme solí, trochou vegety, granulovaným česnekem a nakonec přidáme lžíci másla pro zjemnění omáčky.
Cibuli, celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpálený olej vložíme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, poté přidáme nakrájenou mrkev a celer, fazolové lusky a smažíme do změknutí. Směs zeleniny dochutíme vegetou a případně podlijeme vývarem.
Kuřecí po asijsku s restovanou zeleninou podáváme s hranolky. Na talíř dáme hranolky, vedle nich restovanou zeleninu a maso, které přelijeme omáčkou. Na maso položíme snítku čerstvé petržele a talíř po okrajích posypeme sušenou petrželí nebo bazalkou.