Kuřecí polévka inspirovaná Asií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks pórek
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
1-2 lžičky kari koření
10 kuliček celý pepř
1 kg kuřecí maso
podle chuti
sůl
zelené bylinky
podle potřeby
kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (odřezky, koráby, drůbky apod.) vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), cibuli i se slupkou, zelenou část pórku a svazek bylinek. Vaříme pomalu, na mírném ohni, aby se netvořil tzv. šlem. Vaříme asi hodinu, nebo dokud není maso měkké. Poté vývar scedíme, maso obereme a zeleninu nakrájíme na kousky.

  2. Světlou část pórku nakrájíme na kolečka. Na másle podusíme nakrájený pórek, zalijeme vývarem, přidáme maso a zeleninu. Osolíme, dochutíme a obarvíme kari nebo jen kurkumou. Když začne vývar vřít, pomalu vlijeme rozšlehaná vejce. Nejsou nutná, ale my máme rádi hutné polévky.

  3. Kuřecí polévku inspirovanou Asií ihned podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!