Kuřecí polévka s krupicovou zavářkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
40 g máslo
1 ks cibule
1/4 ks celer
1200 ml voda
1/2 ks kuře
1/4 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
čerstvá petrželka
10 kuliček celý černý pepř
80 g dětská krupička
sušený libeček

Postup přípravy receptu

  1. Menší kuře očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, pórek, neoloupanou cibuli a očištěné stroužky česneku. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř) a zvolna vaříme 60 - 80 minut doměkka

  2. Mezitím si připravíme krupicovou zavářku s vejcem. Na rozpuštěném másle opražíme krupičku do světle růžové barvy. Poté přidáme vejce a pilně mícháme, dokud nevzniknou malé hrudky. Zavářku odložíme stranou a necháme vychladnout

  3. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru, kůži odstraníme a obrané maso natrháme po vláknech na kousky. Vývar se zeleninou a kořením přecedíme do jiného hrnce. Mrkev nakrájíme na plátky a zbývající zeleninu již nepoužíváme

  4. Vývar přivedeme k varu, vmícháme krupicovou zavářku a zvolna vaříme asi 2 - 3 minuty. Pak do polévky vložíme kuřecí maso a mrkev a podle potřeby dochutíme solí, sušeným libečkem a nasekanou petrželkou

  5. Kuřecí polévku s krupicovou zavářkou rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!