Kuřecí polévka s krupicovou zavářkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 40 g máslo 1 ks cibule 1/4 ks celer 1200 ml voda 1/2 ks kuře 1/4 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření čerstvá petrželka 10 kuliček celý černý pepř 80 g dětská krupička sušený libeček
Postup Kuřecí polévka s krupicovou zavářkou
Postup přípravy receptu
-
Menší kuře očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, pórek, neoloupanou cibuli a očištěné stroužky česneku. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř) a zvolna vaříme 60 - 80 minut doměkka
Mezitím si připravíme krupicovou zavářku s vejcem. Na rozpuštěném másle opražíme krupičku do světle růžové barvy. Poté přidáme vejce a pilně mícháme, dokud nevzniknou malé hrudky. Zavářku odložíme stranou a necháme vychladnout
Uvařené kuře vyjmeme z vývaru, kůži odstraníme a obrané maso natrháme po vláknech na kousky. Vývar se zeleninou a kořením přecedíme do jiného hrnce. Mrkev nakrájíme na plátky a zbývající zeleninu již nepoužíváme
Vývar přivedeme k varu, vmícháme krupicovou zavářku a zvolna vaříme asi 2 - 3 minuty. Pak do polévky vložíme kuřecí maso a mrkev a podle potřeby dochutíme solí, sušeným libečkem a nasekanou petrželkou
Kuřecí polévku s krupicovou zavářkou rozdělíme na porce a ihned podáváme.