Kuřecí polévka se žampióny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
10 dkg žampiony
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
4 kuličky celý pepř
5 ks kuřecí špalíček
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí špalíčky uvaříme v osolené vodě společně s částečně oloupanou celou cibulí a kořením doměkka.

  2. Mezitím nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu na hrubším struhadle. Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přidáme nastrouhanou zeleninu, po pár minutách podlijeme trochou vody a podusíme asi 25 minut. Na posledních deset minut přidáme k zelenině na plátky nakrájené očištěné žampiony.

  3. Uvařený kuřecí vývar přecedíme přes cedník a čistým vývarem zalijeme směs zeleniny a žampionů. Uvedeme k varu a nakonec přidáme rozšlehaný žloutek (bílek nebudeme potřebovat), který za stálého míchání pár minut povaříme v polévce.

  4. Mezitím obereme uvařené kuřecí maso, které nakonec přidáme do polévky. Hotovou polévku servírujeme na talíř a posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!