Kuřecí prsa na dijonské hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1/4 ks celer
1 větvička rozmarýn
1 ks pórek
600 - 700 ml kuřecí vývar
2 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
1 ks mrkev (velká)
4 ks kuřecí prsní řízek
2 lžíce máslo na jíšku
3 lžíce hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku

  2. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a na něm zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme cibuli, česnek, mrkev a celer doměkka. K základu přidáme hořčici a rozmarýn, vše podlijme vývarem, který přivedeme k varu a vmícháme vychladlou jíšku. Teplotu snížíme a omáčku zvolna vaříme za občasného promíchání asi 15- 20 minut. Pak omáčku přecedíme, přidáme opečená kuřecí prsa a smetanu a vše povaříme ještě asi 10 - 13 minut. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Kuřecí prsa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod s knedlíkem nebo těsovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!