Kuřecí prsa na dijonské hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1/4 ks celer 1 větvička rozmarýn 1 ks pórek 600 - 700 ml kuřecí vývar 2 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření 1 ks mrkev (velká) 4 ks kuřecí prsní řízek 2 lžíce máslo na jíšku 3 lžíce hladká mouka na jíšku
Postup Kuřecí prsa na dijonské hořčici
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a na něm zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme cibuli, česnek, mrkev a celer doměkka. K základu přidáme hořčici a rozmarýn, vše podlijme vývarem, který přivedeme k varu a vmícháme vychladlou jíšku. Teplotu snížíme a omáčku zvolna vaříme za občasného promíchání asi 15- 20 minut. Pak omáčku přecedíme, přidáme opečená kuřecí prsa a smetanu a vše povaříme ještě asi 10 - 13 minut. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Kuřecí prsa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod s knedlíkem nebo těsovinami.