Kuřecí prsa pod peřinkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky šunka
4 ks kuřecí prsa
4 plátky plátkový sýr
kysané zelí
0.5 kg drůbeží sekaná
podle potřeby
česnek
0.5 dl olej
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté. Vše pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby.

  2. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Kuřecí prsa pod peřinkou podáváme s bramborovou kaší.

  3. Obměna. Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, okmínujeme, potřeme rozdrceným česnekem a položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku syrového kysaného zelí a zakryjeme peřinkou ze sekané. Pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby zapéct. Ke konci pečení mírně podlijeme vodou. Kuřecí prsa pod peřinkou podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!