Kuřecí prsa s houbovým přelivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kg kuřecí prsa
podle chuti
sůl
sušené houby
granulovaný česnek
mletá sladká paprika
barevný pepř
mletý černý pepř
koření kuřecí steak
podle potřeby
máslo
olivový olej
smetana na vaření
světlá hotová jíška
příloha
1 kg hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky, můžeme krájet i na kostičky. V hrnci promícháme s olivovým olejem a kořením - kuřecí steak, sůl, mletý pepř, červená paprika a nameleme barevný pepř. Přidáme velkou cibuli nakrájenou na proužky a osmažíme, poté vše hodinu dusíme za občasného podlévání vodou.

  2. Mezitím si připravíme houbový přeliv. Sušené houby před přípravou namočíme do teplé vody alespoň na 2 hodiny. Houby zbavíme vody a nakrájíme na menší kousky.

  3. Na másle osmažíme nakrájenou malou cibuli, ke které přidáme houby, asi po 3 minutách přilijeme vodu, ve které byly houby namočené. Přidáme čerstvě namletý barevný pepř, sůl a stále mícháme, přidáme smetanu na vaření (150 ml postačí). Podle konzistence zahustíme klasickou jíškou nebo hotovou světlou granulovanou jíškou.

  4. Kuřecí prsa s houbovým přelivem podáváme s hranolky připravenými na kapce oleje s česnekovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!