Kuřecí prsa s houbovým přelivem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 kg kuřecí prsa podle chuti sůl sušené houby granulovaný česnek mletá sladká paprika barevný pepř mletý černý pepř koření kuřecí steak podle potřeby máslo olivový olej smetana na vaření světlá hotová jíška příloha 1 kg hranolky
Postup Kuřecí prsa s houbovým přelivem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky, můžeme krájet i na kostičky. V hrnci promícháme s olivovým olejem a kořením - kuřecí steak, sůl, mletý pepř, červená paprika a nameleme barevný pepř. Přidáme velkou cibuli nakrájenou na proužky a osmažíme, poté vše hodinu dusíme za občasného podlévání vodou.
Mezitím si připravíme houbový přeliv. Sušené houby před přípravou namočíme do teplé vody alespoň na 2 hodiny. Houby zbavíme vody a nakrájíme na menší kousky.
Na másle osmažíme nakrájenou malou cibuli, ke které přidáme houby, asi po 3 minutách přilijeme vodu, ve které byly houby namočené. Přidáme čerstvě namletý barevný pepř, sůl a stále mícháme, přidáme smetanu na vaření (150 ml postačí). Podle konzistence zahustíme klasickou jíškou nebo hotovou světlou granulovanou jíškou.
Kuřecí prsa s houbovým přelivem podáváme s hranolky připravenými na kapce oleje s česnekovou omáčkou.