Kuřecí prsa v pomerančové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 ks pomeranč
1 lžíce med
2 lžíce olivový olej
400 g kuřecí prsa
1-2 lžičky hladká mouka
2 lžíce pomerančová marmeláda
1 hrst pepřové koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme, aby plátky byly tenčí. Pomoučníme je a posypeme pepřovým kořením a solí. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na malé tenké kousky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky zprudka osmažíme. Hotové maso vyndáme na talířek a do pánve na výpek přidáme pomeranč, máslo a jemně orestujeme. Poté přilijeme med, marmeládu a vše promícháme. Pomerančovou omáčku osolíme podle chuti. Do hotové omáčky vrátíme kuřecí plátky a vše jemně asi 4 - 5 minut podusíme.

  3. Kuřecí prsa v pomerančové omáčce podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!