Kuřecí prsa v rukole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
8 plátků šunka
75 ml smetana
šafrán
100 g rukola
200 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
4 plátky kuřecí prsa
mletá červená paprika
mletý černý pepř
1 lžíce hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Prsa osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Nakonec je potřeme směsí oleje a česneku a necháme 15 - 20 minut odležet.

  2. Rukolu pořádně omyjeme, osušíme. Každý kousek připraveného masa zabalíme do plátku šunky. Vezmeme rukolu a pevně ji ovineme kolem každého masa se šunkou a připevníme párátkem.

  3. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a maso restujeme asi 4 minuty z každé strany. Pak přidáme šafrán, maso podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple.

  4. Do šťávy přilijeme smetanu, zahustíme ji hotovou jíškou a necháme lehce provařit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme do ní zpátky maso.

  5. Hotová prsa podáváme s brambory a servírujeme přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!