Kuřecí řezy v šunkovém závitku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
8 plátků šunka
1 ks cibule
3 ks celer
3 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
citronová kůra
0.2 l suché bílé víno
2 ks malá cuketa
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce rajčatové pyré
mletá pálivá paprika
1 lžíce sušený rozmarýn
4 ks prsní kuřecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme (utěrkou).

  2. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme dohněda, až jsou křupavé. Potom vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Každý kuřecí řez zabalíme do dvou plátků šunky.

  3. Česnek a cibuli oloupeme a a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré promícháme s bílým vínem.

  4. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibuli do zesklovatění. Pak přidáme česnek, zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.

  5. Řezy položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Po dušení je přemístíme na předem předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.

  6. Kuřecí řezy v šunkovém závitku nejlépe chutnají s vařenými brambory a bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!