Kuřecí rizoto s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl 2 lžičky mletá sladká paprika směs 1 ks cibule 0 kg rýže 2 ks kuřecí stehno 1 sklenice zeleninová směs Moravanka podle potřeby sádlo na ozdobu parmazán
Postup Kuřecí rizoto s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě kuřecí stehna osolíme, posypeme paprikou, pečeme jednu hodinu v troubě při 200 °C a podle potřeby podléváme vodou. Upečená stehna obereme, kuřecí maso i s kůží nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z Moravanky vyndáme cibulky, okurky, feferonku a nahrubo pokrájíme.
V hluboké pánvi na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a potom přidáme kuřecí kousky. Celou směs Moravanka nasypeme do pánve, zalijeme vodou, zasypeme rýží, dosolíme, přidáme 2 lžičky sladké papriky a dusíme 20 minut.
Kuřecí rizoto podáváme s nastrouhaným sýrem. Pro lepší chuťový zážitek doporučuji parmazán, ale můžeme použít i eidam.