Kuřecí steak na bazalce s česnekovým dipem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks brambory 2 ks kuřecí prsní řízek podle chuti česnek sůl majonéza bazalka mletý pepř zakysaná smetana drcený česnek podle potřeby olej na smažení
Postup Kuřecí steak na bazalce s česnekovým dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší kousky. Naklepeme, osolíme, opepříme (nejlepší je pepř z mlýnku - čerstvě namletý) a posypeme čerstvou či sušenou bazalkou, kterou nešetříme. Kuřecí maso necháme chvilku odležet a mezitím si připravíme brambory.
Brambory očistíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, které poklademe na olejem vymazaný pekáček. Do menší mističky prolisujeme 3 střední stroužky česneku a rozmícháme s olejem, jímž brambory celé potřeme. Brambory pečeme 25 minut na 130 °C z obou stran.
Než se nám upečou brambory, opečeme maso. Na pánev nalijeme malé množství oleje a kuřecí plátky pozvolna osmažíme dozlatova.
Na česnekový dip budeme potřebovat zakysanou smetanu a majonézu v poměru 2:1, pepř, sůl a drcený česnek. Česnekový dip dobře promícháme.
Vše naservírujeme na talíře. Kuřecí steak na bazalce podáváme s česnekovým bramborem a česnekovým dipem jako hlavní chod.