Kuřecí steak na bazalce s česnekovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
2 ks kuřecí prsní řízek
podle chuti
česnek
sůl
majonéza
bazalka
mletý pepř
zakysaná smetana
drcený česnek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší kousky. Naklepeme, osolíme, opepříme (nejlepší je pepř z mlýnku - čerstvě namletý) a posypeme čerstvou či sušenou bazalkou, kterou nešetříme. Kuřecí maso necháme chvilku odležet a mezitím si připravíme brambory.

  2. Brambory očistíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, které poklademe na olejem vymazaný pekáček. Do menší mističky prolisujeme 3 střední stroužky česneku a rozmícháme s olejem, jímž brambory celé potřeme. Brambory pečeme 25 minut na 130 °C z obou stran.

  3. Než se nám upečou brambory, opečeme maso. Na pánev nalijeme malé množství oleje a kuřecí plátky pozvolna osmažíme dozlatova.

  4. Na česnekový dip budeme potřebovat zakysanou smetanu a majonézu v poměru 2:1, pepř, sůl a drcený česnek. Česnekový dip dobře promícháme.

  5. Vše naservírujeme na talíře. Kuřecí steak na bazalce podáváme s česnekovým bramborem a česnekovým dipem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!