Kuřecí steak s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí prsní řízek
marináda
100 ml olej
150 g med
3 lžičky plnotučná hořčice
100 ml černé pivo
podle chuti
bylinky
mořská sůl
celý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní nebo stehenní řízky očistíme a opláchneme. Maso necháme okapat od přebytečné vody a mezitím připravíme marinádu, ve které kuřecí maso naložíme.

  2. Do připravené misky dáme med a nadrcené koření (barevný pepř a bylinky podle chuti), mořskou sůl, plnotučnou hořčici, olej a tmavé pivo. Kdo rád používá v kuchyni tymián, tak s touto bylinkou opatrně, je příliš aromatická a veškerou chuť by mohla přebít. Kuřecí maso necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladu.

  3. Kuřecí steaky vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme aspoň 20 minut (podle velikosti masa(. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou, která nám zbyla.

  4. Kuřecí steaky s medem podáváme s křupavými bagetami, chlebem či opečenými brambory. Jako doplněk přidáme letní salát a případně omáčku z bylinek apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!