Kuřecí steak s medem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks kuřecí prsní řízek marináda 100 ml olej 150 g med 3 lžičky plnotučná hořčice 100 ml černé pivo podle chuti bylinky mořská sůl celý barevný pepř
Postup Kuřecí steak s medem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní nebo stehenní řízky očistíme a opláchneme. Maso necháme okapat od přebytečné vody a mezitím připravíme marinádu, ve které kuřecí maso naložíme.
Do připravené misky dáme med a nadrcené koření (barevný pepř a bylinky podle chuti), mořskou sůl, plnotučnou hořčici, olej a tmavé pivo. Kdo rád používá v kuchyni tymián, tak s touto bylinkou opatrně, je příliš aromatická a veškerou chuť by mohla přebít. Kuřecí maso necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladu.
Kuřecí steaky vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme aspoň 20 minut (podle velikosti masa(. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou, která nám zbyla.
Kuřecí steaky s medem podáváme s křupavými bagetami, chlebem či opečenými brambory. Jako doplněk přidáme letní salát a případně omáčku z bylinek apod.