Kuřecí stehna Chakalaka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks chilli paprička 2 lžíce olivový olej 4 ks sušená rajčata 165 ml kokosové mléko 1 ks malý pórek 1 lžíce olej z rajčat 6 ks kuřecí horní stehno 2 lžičky sušená jarní cibulka 2 lžičky koření Chakalaka
Postup Kuřecí stehna Chakalaka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, sundáme kůži, (kdo chce, tak nechá) a u kosti nařízneme. Maso dáme do misky, osolíme, přidáme olej z rajčat, koření Chakalaka (od Grešíka), olivový olej, nasekanou chilli papričku, sušenou jarní cibulku a nakrájená sušená rajčata. Vše promícháme a necháme 1 hodinu uležet
Rozehřejeme pánev a maso zprudka opečeme, přidáme nakrájený pórek, stáhneme plyn a restujeme asi 10 minut. Přilijeme kokosové mléko a omáčku necháme provařit
Kuřecí stehna Chakalaka podáváme s rýžovými těstovinami a na talíři zdobíme čerstvou bazalkou.