Kuřecí stehna se zeleninovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
4 lžíce bílý vinný ocet
1 ks salátová okurka
2 ks červená cibule
1 lžíce kremžská hořčice
600 g vařené brambory ve slupce
600 g horní kuřecí stehno
podle chuti
sůl
kopr
pepř
petrželová nať
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, u kosti mírně nařízneme a potřeme olejem smíchaným se solí, pepřem a paprikou. Maso opékáme ve větším množství oleje, při mírné teplotě asi 5 minut z každé strany. Potom podlijeme trochou vroucí vody, přikryjeme a 20 minut dusíme.

  2. Zatím si připravíme zeleninový salát. Vařené brambory zbavíme slupek, nakrájíme na kostičky a osolíme. Z 0,2 l vody, octa, soli, cukru a 1 cibule nakrájené nadrobno uvaříme nálev. Když zchladne, vmícháme do něj hořčici, nalijeme na brambory a promícháme. Potom přidáme okurku nakrájenou na nudličky, zbylou cibuli nakrájenou na kolečka, nasekaný kopr a petrželku, zlehka promícháme a na 30 minut uložíme v chladu.

  3. Kuřecí stehna podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!