Kuřecí stehýnka dvou chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí stehýnka
marináda
3 stroužky česnek
1 špetka rozmarýn
3 lžíce med
2 lžíce olivový olej
15 lístků čerstvá bazalka
1 špetka zelený pepř
1 dl balsamikový ocet
podle chuti
2 špetky sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Balsamikový ocet, med, olivový olej, prolisovaný česnek, čerstvou bazalku a rozmarýn smícháme. Podle chuti přidáme sůl i pepř. Marinádu šleháme do té doby, než vytvoří kapalné ingredience emulzi. Hotovou marinádou zalijeme v míse očištěná a omytá stehýnka a řádně promícháme. Vložíme do lednice a marinujeme přes noc. Ráno i večer stehýnka v míse znovu promícháme.

  2. Druhý den stehýnka naskládáme na pekáč, přelijeme trochou zbylé marinády a dáme péct asi na 180 °C. Po zhruba 20 - 25 minutách stehýnka otočíme, přelijeme zbytkem marinády a necháme 15 - 25 minut dopéct podle potřeby.

  3. Upečená kuřecí stehýnka dvou chutí podáváme s vařenou rýží smíchanou s restovanou kukuřicí nebo jinou zeleninu. V jídle se snoubí slaná chuť se sladkou chutí zapečeného medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!