Kuřecí stehýnka dvou chutí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg kuřecí stehýnka marináda 3 stroužky česnek 1 špetka rozmarýn 3 lžíce med 2 lžíce olivový olej 15 lístků čerstvá bazalka 1 špetka zelený pepř 1 dl balsamikový ocet podle chuti 2 špetky sůl
Postup Kuřecí stehýnka dvou chutí recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu. Balsamikový ocet, med, olivový olej, prolisovaný česnek, čerstvou bazalku a rozmarýn smícháme. Podle chuti přidáme sůl i pepř. Marinádu šleháme do té doby, než vytvoří kapalné ingredience emulzi. Hotovou marinádou zalijeme v míse očištěná a omytá stehýnka a řádně promícháme. Vložíme do lednice a marinujeme přes noc. Ráno i večer stehýnka v míse znovu promícháme.
Druhý den stehýnka naskládáme na pekáč, přelijeme trochou zbylé marinády a dáme péct asi na 180 °C. Po zhruba 20 - 25 minutách stehýnka otočíme, přelijeme zbytkem marinády a necháme 15 - 25 minut dopéct podle potřeby.
Upečená kuřecí stehýnka dvou chutí podáváme s vařenou rýží smíchanou s restovanou kukuřicí nebo jinou zeleninu. V jídle se snoubí slaná chuť se sladkou chutí zapečeného medu.