Kuřecí stehýnka s ovocnou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 ks jablko
1 ks pórek
200 g rýže
2 ks banán
1 lžička kari koření
100 ml smetana ke šlehání
500 ml drůbeží vývar
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
4 ks kuřecí stehno
0.5 lžičky mleté chilli
4 ks broskve (kompotované)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Kari, chilli, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Stehýnka potřeme touto kořeněnou směsí (můžeme nechat marinovat) a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. Pak je dál dusíme při mírně teplotě asi 20 minut. Pokud by se stehna připékala, trochu je podlijeme vodou. Poté je vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.

  2. Propláchnutou rýži uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme. Jablko zbavíme jádřince, papriky semeníku a obojí nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, na kterém jsme připravovali stehýnka. Jablko a papriky přidáme k pórku a osmahneme. Broskve a banány nakrájíme na kousky a vložíme k ostatní zelenině. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme chilli a kari kořením.

  3. Ovocnou směs promícháme s uvařenou rýží, kterou pak podáváme k opečeným kuřecím stehýnkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!