Kuřecí vývar recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1/4 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 5 kuliček celý pepř 1 kg kuřecí díly na polévku
Postup Kuřecí vývar
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí skelet a křídla omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti
Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí
Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme. Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem
Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou pažitkou či petrželkou.