Kuřecí vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý pepř
1 kg kuřecí díly na polévku

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí skelet a křídla omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti

  2. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí

  3. Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme. Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem

  4. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou pažitkou či petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!