Kuřecí vývar se šnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 170 g žampióny 1 ks mrkev 1 ks petržel 3 kuličky pepř celý 0.5 kg kuřecí maso 1 ks červená cibule 1 ks stonek řapíkatého celeru 1 kostka kuřecí bujón příloha špetka sůl 1 ks vejce 8 lžic mléko špetka prášek do pečiva 60 g polohrubá mouka 1 lžíce sekaná pažitka
Postup Kuřecí vývar se šnečky recept
Postup přípravy receptu
-
Do asi 1,5 litru vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso, pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po vychladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme kostku bujónu a dobře rozmícháme.
Kostky masa a zeleniny vrátíme zpět do vývaru. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpuštěném másle je orestujeme a přidáme do vývaru.
Z vejce, mléka, mouky, prášku do pečiva, pažitky a soli si v misce rozmícháme těstíčko, ze kterého na pánvi s rozpáleným olejem upečeme dvě omelety. Necháme je zchladnout, velmi silně je zarolujeme a nakrájíme na 7 mm silné šnečky.
Do hotové polévky přidáme šnečky, prohřejeme a podáváme.