Kuskus po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg kuskus
4 ks kuřecí stehno
podle chuti
0 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
arabské koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme. Nakrájíme si na špalíčky celer, mrkev a petržel. Může být i česnek podle chuti.

  2. Na tuku zeleninu orestujeme. Přidáme sůl, nejlepší je arabské koření, ale pokud není, tak třeba orientální a trošku grilovacího. Zeleninu vyjmeme a orestujeme v tom samém tuku kuřecí stehna a podlijeme vodou. Kdo má rád ostřejší, tak přidá chilli omáčku. Nejlepší a dobrá chuťově je od vietnamců. Prodává se ve velkém balení ale nemá chybu, jen je opravdu pikantní.

  3. Kuskus nasypeme do kovového cedníku a dáme na hrnec s masem a zeleninou. Přiklopíme alobalem a poklicí, ať pára neuniká, a dusíme, až je kuskus měkký. Přejde do něj vůně i chuť z masa. Přidávám malinko kari jen na obarvení nebo kurkumu do směsi, ne na kuskus.

  4. Kuskus po česku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!