Kuskus s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
oregano
olivový olej
1 - 1,5 hrnek vroucí voda
1/2 kostky zeleninový bujón
100 g strouhaný eidam
200 g celozrnný kuskus
1 konzerva steilovaný hrášek
směs koření na rýži

Postup přípravy receptu

  1. Celozrnný kuskus vsypeme do větší mísy. Vodu přivedeme k varu, vlijeme do hrnečku a rozdrobíme v ní zhruba půl kostky bujónu. Kuskus přelijeme vodou, přikryjeme a necháme 10 - 15 minut bobtnat

  2. Ke kuskusu přidáme plátek másla, trochu olivového oleje a přiliijeme sterilovaný hrášek i s trochou nálevu. Okořeníme směsí koření "na rýži", oreganem a podle chuti osolíme

  3. Kuskus s hráškem podáváme přesypaný strouhaným sýrem. Můžeme podávat jako studený hlavní chod nebo prohřát v mikrovlnné troubě

  4. Ingredience jsou na 2 porce kuskusu s hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!