Křehké jablkové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 dkg máslo
marmeláda
15 dkg jablko
20 dkg hladká mouka
tuk na vymazání
20 dkg cukru krupice
hrubá mouka na vysypání
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme jablka nastrouhaná na tenké plátky a necháme stát 10 minut

  2. Mezitím ušleháme z bílků sníh, přidáme zbylý cukr, ušleháme a lehce jej vmícháme do jablkové směsi současně s moukou s kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme rozehřáté máslo (nebo olej)

  3. Těsto nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného plechu, povrch uhladíme a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý moučník potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!