Kuskusové kedlubny s krůtím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 4 ks kedlubna 2 ks jarní cibulka 25 g tvrdý sýr 150 g krůtí prsa 50 g předvařený kuskus podle potřeby 2 lžíce olivový olej 75 ml kuřecí vývar
Postup Kuskusové kedlubny s krůtím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Menší kedlubny očistíme podle potřeby, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme střed. Kuskus připravíme podle návodu v kuřecím vývaru. Čisté maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme s česnekem a nakrájíme nadrobno.
Na oleji osmažíme česnek s cibulí, přidáme nakrájené maso a smažíme do změknutí s podléváním vývaru po troškách. Kedlubny vložíme do vroucí vody a uvaříme na skus. Osmažené maso dochutíme solí, pepřem a promícháme s hotovým kuskusem.
Kedlubny naplníme kuskusovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Kedlubny vložíme na pekáček vedle sebe a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 165 °C.
Kuskusové kedlubny s krůtím masem podáváme jako dietnější hlavní chod.