Kuskusové kedlubny s krůtím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 ks kedlubna
2 ks jarní cibulka
25 g tvrdý sýr
150 g krůtí prsa
50 g předvařený kuskus
podle potřeby
2 lžíce olivový olej
75 ml kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Menší kedlubny očistíme podle potřeby, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme střed. Kuskus připravíme podle návodu v kuřecím vývaru. Čisté maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme s česnekem a nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji osmažíme česnek s cibulí, přidáme nakrájené maso a smažíme do změknutí s podléváním vývaru po troškách. Kedlubny vložíme do vroucí vody a uvaříme na skus. Osmažené maso dochutíme solí, pepřem a promícháme s hotovým kuskusem.

  3. Kedlubny naplníme kuskusovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Kedlubny vložíme na pekáček vedle sebe a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 165 °C.

  4. Kuskusové kedlubny s krůtím masem podáváme jako dietnější hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!