Kvasnicová pomazánka s červenou čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 ks vejce
1 ks cibule
1 dkg celer
1 lžíce hořčice
1 ks mrkev
90 g kvasnice
1 hrst červená čočka
1 lžíce ovesné vločky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě a vaříme doměkka - trvá to asi 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme a přidáme lžíci ovesných vloček, které vsáknou vlhkost a zahustí čočku.

  2. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje. Dále přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a celer. Snížíme teplotu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a asi 5 minut dusíme, až je zelenina měkká. Není potřeba dávat vodu, jen kdyby se zelenina připalovala.

  3. Do zeleniny potom přidáme rozdrobené kvasnice a necháme je rozpustit. Poté přidáme vejce a mícháme, než vznikne kašovitá hmota, kterou pak smícháme s čočkou a ochutíme hořčicí. Pokud je potřeba, přidáme ještě sůl a pepř. Nakonec dáme pomazánku vychladit.

  4. Kvasnicovou pomazánku s červenou čočkou podáváme s tmavým pečivem a můžeme ozdobit jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!