Kvasnicová pomazánka s červenou čočkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej 1 ks vejce 1 ks cibule 1 dkg celer 1 lžíce hořčice 1 ks mrkev 90 g kvasnice 1 hrst červená čočka 1 lžíce ovesné vločky podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kvasnicová pomazánka s červenou čočkou recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku propláchneme ve studené vodě a vaříme doměkka - trvá to asi 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme a přidáme lžíci ovesných vloček, které vsáknou vlhkost a zahustí čočku.
Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje. Dále přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a celer. Snížíme teplotu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a asi 5 minut dusíme, až je zelenina měkká. Není potřeba dávat vodu, jen kdyby se zelenina připalovala.
Do zeleniny potom přidáme rozdrobené kvasnice a necháme je rozpustit. Poté přidáme vejce a mícháme, než vznikne kašovitá hmota, kterou pak smícháme s čočkou a ochutíme hořčicí. Pokud je potřeba, přidáme ještě sůl a pepř. Nakonec dáme pomazánku vychladit.
Kvasnicovou pomazánku s červenou čočkou podáváme s tmavým pečivem a můžeme ozdobit jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou podle chuti.