Květák po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 2 lžíce vývar 1 ks zelená paprika 30 g tvrdý sýr 1 ks květák (velký) 1 lžíce drobně sekaná petrželová nať 1 plechovka malý rajský protlak
Postup Květák po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Květák vložíme do vroucí osolené vody s octem a vaříme přibližně 10 až 12 minut.
Česnek rozetřeme se solí, zpěníme na oleji a pokapeme vodou, aby nezhořkl. Přidáme petrželku, protlak, vývar, opepříme a povaříme. Papriku zbavíme jadřince a jemně nasekáme.
Polovinu přimícháme k protlaku a touto omáčkou polijeme uvařený horký květák, který nakonec posypeme strouhaným sýrem a zbytkem papriky.