Květák po pařížsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 4 ks vejce 1 ks citron 1 ks květák 1 lžíce sekaná petrželka 1 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Květák po pařížsku recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme olej, petrželku a vymačkáme do ní i citron. Vše metličkou promícháme. Růžičky květáku v této směsi obalíme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky, hladkou mouku a vařečkou vše lehce smícháme v těstíčko. Obalíme v ní květákové růžičky a ihned je smažíme v rozpáleném oleji.
Květák po pařížsku podáváme s vařenými brambory.