Květák s brokolicí pod bůčkovou čepicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
0 l mléko
2 ks cibule
1 ks brokolice
1 ks květák
2 špetky muškátový oříšek
500 g mletý bůček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
vegeta speciál
na ozdobu
petrželka
2-3 lžíce tvrdý sýr
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák a brokolici rozebereme na růžičky a necháme je přejít varem ve vroucí osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme na jemno.

  2. Do mletého masa vmícháme nakrájenou cibuli, vejce, přidáme asi půl hrnku mléka, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a pak dobře promícháme.

  3. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme růžičky květáku a brokolice, poté poprášíme vegetou. Přidáme ochucené mleté maso a zarovnáme.

  4. Zapékáme asi 50 - 60 minut a před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Na vrch dáme 2 lžíce másla a krátce dopečeme. Hotový pokrm posypeme sekanou petrželkou.

  5. Květák s brokolicí pod bůčkovou čepicí podáváme s vařeným bramborem a rajským salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!