Květák s brokolicí pod bůčkovou čepicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 0 l mléko 2 ks cibule 1 ks brokolice 1 ks květák 2 špetky muškátový oříšek 500 g mletý bůček podle chuti sůl mletý černý pepř vegeta speciál na ozdobu petrželka 2-3 lžíce tvrdý sýr podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Květák s brokolicí pod bůčkovou čepicí recept
Postup přípravy receptu
-
Menší květák a brokolici rozebereme na růžičky a necháme je přejít varem ve vroucí osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme na jemno.
Do mletého masa vmícháme nakrájenou cibuli, vejce, přidáme asi půl hrnku mléka, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a pak dobře promícháme.
Do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme růžičky květáku a brokolice, poté poprášíme vegetou. Přidáme ochucené mleté maso a zarovnáme.
Zapékáme asi 50 - 60 minut a před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Na vrch dáme 2 lžíce másla a krátce dopečeme. Hotový pokrm posypeme sekanou petrželkou.
Květák s brokolicí pod bůčkovou čepicí podáváme s vařeným bramborem a rajským salátem.