Květák s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml smetana
1 ks květák
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
4 lžíce čerstvé bylinky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květák uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Poté květák scedíme, necháme okapat a uchováme v teple. Vývar z květáku uchováme na pozdější využití.

  2. Pár lžic květákového vývaru rozmícháme s hladkou moukou a vlijeme do zbylého vývaru, dobře provaříme a přidáme smetanu. Omáčku krátce prohřejeme, vmícháme čerstvé nasekané bylinky (petrželka, pažitka, bazalka aj.), osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového oříšku.

  3. Bylinkovou omáčkou přelijeme teplý květák a společně s vařenými bramborami podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!