Květák s hermelínovým přelivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks květák
2 ks hermelín
20 dkg anglická slanina
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme dobře okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín nastrouháme. Pokud je již moc měkký, nakrájíme jej stejně jako slaninu.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a květák do ní rozložíme.

  3. Zasypeme nglickou slaninou, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem.

  4. Asi patnáct minut zapékáme v předehřáté troubě, potom posypeme strouhaným hermelínem a počkáme si, až se udělá kůrčička.

  5. Květák ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!