Květák s hermelínovým přelivem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks květák 2 ks hermelín 20 dkg anglická slanina máslo na vymazání podle chuti sůl pepř muškátový oříšek
Postup Květák s hermelínovým přelivem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme dobře okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín nastrouháme. Pokud je již moc měkký, nakrájíme jej stejně jako slaninu.
Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a květák do ní rozložíme.
Zasypeme nglickou slaninou, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem.
Asi patnáct minut zapékáme v předehřáté troubě, potom posypeme strouhaným hermelínem a počkáme si, až se udělá kůrčička.
Květák ihned podáváme.