Květák se šunkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
200 g šunka
1 ks cibule
0.3 l smetana
4 g květák
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
0.3 l masový vývar
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
1 špetka sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák zbavíme košťálu, rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka. Hotový scedíme a udržujeme teplý.

  2. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku, zakvedláme vývar a smetanu. Hladce vymíchanou omáčku vaříme 10 minut.Občas ji zamícháme.

  3. Cibuli oloupeme, a nasekáme ja jemno. Šunku nakrájíme na nudličky. Obojí přidáme do omáčky, necháme chvíli odstát a dochutíme solí a muškátovým oříškem.

  4. Vařený květák servírujeme na talíř a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!