Květák v zeleninové směsi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks květák
omáčka
4 stroužky česnek
5 lžiček olej
sůl
100 g šunka
1 ks cibule
400 g rajče
5 lžic kečup
5 lžic bílé víno
1-2 lžičky citronová šťáva
2 ks sterilované okurky
100 g sterilovaná paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžice a ve vroucí osolené vodě je uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme a necháme okapat.

  2. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Okurku a papriku také nasekáme najemno.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Přidáme šunku, rajčata, okurky, papriku a česnek. Vše promícháme, okořeníme solí, pepřem podle chuti. Do směsi přidáme kečup, víno a citronovou šťávu a společně vše podusíme. Přidáme květák a jen krátce osmahneme.

  4. Květák v zeleninové směsi ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!