Květáková polévka s řeřichou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
6 lžic máslo
1 hrnek brambory
240 g řeřicha
1 hrnek kuřecí vývar
0.8 hrnku zakysaná smetana
0.3 lžičky mletý bílý pepř
0.8 hrnku jarní cibulka
1 hrnek květákové růžičky
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce dáme růžičky květáku a zalijeme je k jejich povrchu mlékem. Povaříme je asi 10 minut. Dáme stranou.

  2. Ve větším hrnci zpěníme na másle nakrájenou jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, sůl a kuřecí vývar. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme drobně nasekanou řeřichu, pepř a povaříme dalších 10 minut, dokud nebudou brambory měkké.

  3. Hrnec odstavíme, přidáme do něj uvařený květák s mlékem, zakysanou smetanu a vše rozmixujeme ručním mixérem. Pokud je polévka hodně hustá, přilijeme mléko.

  4. Hotovou květákovou polévku s řeřichou vrátíme na plotnu, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!