Květáková polévka s řeřichou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 6 lžic máslo 1 hrnek brambory 240 g řeřicha 1 hrnek kuřecí vývar 0.8 hrnku zakysaná smetana 0.3 lžičky mletý bílý pepř 0.8 hrnku jarní cibulka 1 hrnek květákové růžičky podle potřeby mléko
Postup Květáková polévka s řeřichou recept
Postup přípravy receptu
-
Do menšího hrnce dáme růžičky květáku a zalijeme je k jejich povrchu mlékem. Povaříme je asi 10 minut. Dáme stranou.
Ve větším hrnci zpěníme na másle nakrájenou jarní cibulku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, sůl a kuřecí vývar. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme drobně nasekanou řeřichu, pepř a povaříme dalších 10 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Hrnec odstavíme, přidáme do něj uvařený květák s mlékem, zakysanou smetanu a vše rozmixujeme ručním mixérem. Pokud je polévka hodně hustá, přilijeme mléko.
Hotovou květákovou polévku s řeřichou vrátíme na plotnu, prohřejeme a podáváme.