Květákové kari karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks mrkev
1 ks květák
podle chuti
sůl
strouhanka
kari koření
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Pak je necháme vychladnout. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Vychladlý květák rozsekáme nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Z bílků ušleháme sníh. K zelenině přidáme žloutky, kari koření, sekanou zelenou petrželku. Hmotu osolíme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Ze směsi tvoříme karbanátky, které můžeme ještě obalit ve strouhance.

  3. Květákové kari karbanátky smažíme nejlépe na řepkovém, palmovém nebo olivovém oleji.

  4. Hotové květákové kari karbanátky podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!