Květákové kari karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks mrkev 1 ks květák podle chuti sůl strouhanka kari koření zelená petrželka
Postup Květákové kari karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Pak je necháme vychladnout. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Vychladlý květák rozsekáme nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků ušleháme sníh. K zelenině přidáme žloutky, kari koření, sekanou zelenou petrželku. Hmotu osolíme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Ze směsi tvoříme karbanátky, které můžeme ještě obalit ve strouhance.
Květákové kari karbanátky smažíme nejlépe na řepkovém, palmovém nebo olivovém oleji.
Hotové květákové kari karbanátky podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.