Květákové lívance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks květák
200 g hladká mouka
200 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
muškátový květ
podle potřeby
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Poté květák nasekáme nadrobno.

  2. Květákové kousky smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, žloutky, solí a kořením. Těstíčko podle potřeby zředíme mlékem, aby mělo lívancovou konzistenci. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Z těsta tvoříme květákové lívance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  4. Květákové lívance podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!