Květákové placičky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
500 g květák
160 g uzené maso
podle chuti
sůl
1 špetka muškátový oříšek
mletý černý pepř
podle potřeby
50 ml mléko
125 g polohrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Uzené maso pokrájíme na malé kousky. Květák rozdělíme na růžičky, které opláchneme pod vodou. Květákové růžičky dáme vařit asi na 10 minut do osolené vody. Květákové růžičky slijeme a necháme zcela vychladnout.

  2. Vychladlé růžičky květáku pokrájíme nadrobno a promícháme s kousky uzeného masa, žloutky, moukou, solí, muškátovým oříškem, mlékem a nakonec se sněhem z bílků.

  3. Květákové placičky tvoříme lžící a pečeme je v oleji dozlatova z obou stran. Upečené placičky ukládáme na sací kartu.

  4. Květákové placičky s uzeným podáváme teplé nebo vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!