Květákový dahl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka cukr
1 špetka sůl
2 hrnky květák
2 lžíce krupice
1 lžička kurkuma
0 lžiček anýz
1 hrnek červená čočka
1 lžička římský kmín
1 lžička hořčičné semínko
1 lžička koření masala
1 špetka drcené chilli papričky
1 lžička drcený zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dahl. Čočku řádně propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, sůl a vaříme, dokud se čočka nerozvaří, tedy asi 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny.

  2. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme hořčičná semínka, masalu nebo kurkumu, semínka anýzu a smažíme na mírném ohni, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat. Chceme-li, odstraníme ze směsi větší kusy koření (anýz, římský kmín) a směs vmícháme do odstaveného dahlu.

  3. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme drcený zázvor, špetku chilli, špetku soli, smažíme 1 - 2 minuty. Přidáme květákové růžičky a smažíme asi 2 minuty. Pak vše zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Pokud je květák již bez vody, trochu jí doplníme a zahustíme lžící krupice, pod poklicí dusíme 3 minuty a odstavíme.

  4. Uvaříme rýži podle vlastních preferencí.

  5. Květákový dahl podáváme s rýží. Případné vylepšení receptu uvítám v příspěvcích pod receptem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!